Challenge Ondernemend Participeren

Heb jij een idee voor een initiatief voor Amsterdamse bewoners?

In het kader van het Fieldlab samenwerking “Ondernemend Participeren vanuit de wijk” daagt de HvA in samenwerking met Gemeente Amsterdam (WPI en Stadsdelen) initiatieven, ambtenaren en (ervarings)deskundigen uit om voorstellen kenbaar te maken voor activiteiten waar Amsterdamse bewoners terecht kunnen om op een laagdrempelige manier hun ondernemende ambities te verkennen en ontplooien. Geloof jij in ondernemende modellen die mensen op hun eigen tempo stimuleren naar mee zelfstandigheid? Weet jij de juiste expertise in huis te halen om gezamenlijk een goed initiatief neer te zetten?
Maak gebruik van het challenge platform om de juiste mensen te ontmoeten en jullie idee naar een volgend niveau te brengen!

Planning

De komende maanden zet het Fieldlab zich in om samenwerking tussen verschillende expertises te stimuleren en (ideeën voor) activiteiten die leven in de wijken zichtbaar te maken en te (her)ontwikkelen.

29 augustus: Ontwerpsessie
15 September: Indienen concept voorstellen – max. 2 x A4
23 September: Selectie 4 – 8 voorstellen door jury
Begin Oktober: Ondersteuningssessie uitwerken voorstellen
Eind Oktober: Uitgewerkte voorstellen, €1000,- tegemoetkoming per voorstel voor initiatieven

Na de challenge

Het challenge platform is een plek voor mensen die op een ondernemende manier aan de slag willen en hierin plaats bieden om te werken met deelnemers van Ondernemend Participeren. Gemeente Amsterdam wil graag kijken naar mogelijkheden voor samenwerking om dergelijke activiteiten mogelijk te maken en te versterken zonder hierin een (financiële) afhankelijkheids relatie te stimuleren. Wordt jouw voorstel eind oktober door de Gemeente Amsterdam geaccepteerd?
Dan vinden zij de verwachtingen die in het voorstel zijn omschreven haalbaar en zullen zij zich inzetten deze verwachtingen te realiseren. Klik op deze link om te zien aan welke criteria je voorstel moet voldoen. 

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je deelnemen aan de challenge? Neem contact op met Anna de Zeeuw (a.m.de.zeeuw@hva.nl, projectleider Fieldlab) of Elem Yag (e.yag@hva.nl).